Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert Philips Harmonie 2018

mmv sopraan Sandra van Loon en bariton Marcel van Dieren

 

Zondag 21 januari 2018 vindt weer het traditionele Nieuwjaarsconcert plaats in het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven. Om 11:30 uur zit het orkest klaar om het nieuwe jaar op een mooie en muzikale manier te beginnen. Het orkest staat zoals altijd onder leiding van chef-dirigent Matty Cilissen.

Van de roekeloze Russische prins Igor naar de strijdbare Califfa en van Sevilla naar Wenen: ons nieuwjaarsconcert in een notendop! Naast de vertrouwde nieuwjaars-melodieën valt er deze keer ook te genieten van twee geweldige solisten: sopraan Sandra van Loon en bariton Marcel van Dieren.

 

Sandra van LoonDe sopraan Sandra van Loon studeerde cum laude af in de Voortgezette Kunstopleiding Muziek (Master) aan de Hogeschool voor de Kunsten met als afstudeerrichting “Performance”. Tijdens en na haar studie zong Sandra als freelance koorzanger zo’n tiental producties bij De Nederlandse Opera (tegenwoordig Nationale Opera & Ballet). Daarnaast zong zij de sopraansolo’s in meerdere oratoria zoals het Gloria van Vivaldi, het Requiem van Mozart en de Carmina Burana van Orff. Sinds september 2015 is zij actief als uitvoerend zangeres in het lyrische stemvak, en vanaf 2016 is zij wederom aangenomen als freelancer in het koor van de Nationale Opera en Ballet. Naast haar uitvoerende werk als klassiek zangeres is Sandra met veel plezier werkzaam als zelfstandig zangpedagoge in Tilburg en tevens is zij verbonden aan het Kunstkwartier in Helmond, Geldrop en Nuenen.

 

De bariton Marcel van Dieren studeerde klassiek solozang aan het Conservatorium van Tilburg bij Frans Fiselier. Eerder studeerde Marcel aan de MusicAllFactory in Tilburg om zich te bekwamen in het musicalvak en kreeg privé zangles van o.a. Edward Hoepelman. Hij heeft al vele opera-, operette- en musicalrollen gespeeld en gezongen bij onder meer Opera Zuid, Joop van den Ende Theaterproducties (the Beast in “Beauty and the Beast” en Scar in “The Lion King”), Barokopera Amsterdam en het Duitse Theater Hagen. Naast zijn drukke uitvoeringspraktijk is Marcel ook actief als zangpedagoog.

 

Chef-dirigent Matty Cilissen neemt het publiek mee naar Spanje, Rusland, Italië en natuurlijk naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Een mooi muzikaal begin van het jaar 2018 in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven met deze twee voortreffelijke solisten en de Philips Harmonie. Bij binnenkomst staat een lekkere kop koffie of thee klaar.

Zaal open om 10:45 uur.

Kaarten:

  • Voorverkoop €12,50 (via tickets@philipsharmonie.nl of leden)
  • €15,- aan kassa.
  • Kinderen t/m 12 jaar gratis
  • Medewerkers en studenten van de TU/e gratis toegang op vertoon van badge/pas.

Ook via onze facebookpagina kunt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Philips Harmonie Orkest (www.facebook.com/philipsharmonie ).

Dit bericht is geplaatst in Events en getagd , , , , , , , . Bookmark de permalink. Reacties en trackbacks zijn beide momenteel gesloten.