Organisatie

De Philips Harmonie

Dit orkest met een klassieke harmonie- bezetting is één van de meest toonaangevende amateurmuziekgezelschappen van Europa. Het hoge muzikale niveau waaraan het blaasorkest deze reputatie te danken heeft wordt bereikt en gehandhaafd door op vier pijlers te bouwen:

  • een hooggekwalificeerde professionele dirigent;
  • een deskundige en uiterst kritische selectie bij het toelaten van nieuwe musici;
  • een uitdagende en zeer gevarieerde programmering dit telkens tot in de puntjes verzorgd wordt;
  • ondersteuning door een gedegen organisatie.

Het orkest verzorgt unieke projecten op podia van concertzalen, theaters en andere omgevingen en brengt daar een scala aan genres, variërend van avondvullende symfonische klassieke concerten tot gala- en showproducties met ondersteuning van en door professionele artiesten.

De muzikanten

De Philips Harmonie is een muziekgezelschap met ongeveer 70 leden. Goede amateurs, professionele muzikanten en conservatoriumstudenten kiezen ervoor om op topniveau te spelen binnen het orkest. De muzikanten zijn primair afkomstig uit Eindhoven en omgeving, maar komen ook van grotere afstand naar de wekelijkse repetities.

Om bij het orkest te komen spelen moet een goed muzikaal niveau aanwezig zijn. Kandidaat- leden komen eerst een project ‘op proef’ meespelen om op basis van deze ervaring in overleg te bepalen of lidmaatschap een wederzijdse aanwinst is. Het orkest kiest op deze manier haar muzikanten, maar de muzikanten kiezen ook voor het veeleisende orkest. Door middel van deze strenge selectieprocedure slaagt de artistieke leiding er steeds weer in de gelederen te versterken met echte top-amateurs en professionele muzikanten.

Het geheel bestaat dus uit mensen voor wie muziek maken een tweede natuur is en die er veel voor over hebben om het niveau van De Philips Harmonie te handhaven.